Україна досягла домовленості з місією МВФ щодо аспектів економічної програми, яка, за умови схвалення Радою Директорів МВФ, дає можливість Україні отримати позику МВФ для підтримки економічної стабільності країни в умовах світової фінансової кризи.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку та Міністерства фінансів, переданому УНІАН прес-службою Мінфіну.

У повідомленні зазначається, що надання фінансової підтримки МВФ залежатиме від проведення низки заходів економічної політики, спрямованих на вирівнювання платіжного балансу у зв’язку із зміною кон’юнктури на світових ринках, а також збалансування бюджету та запровадження комплексних заходів щодо підтримки банківського сектору України, включаючи прийняття законодавчих змін, що потрібно ухвалити найближчим часом українським парламентом.

Відео дня

Також, за даними Мінфіну та НБУ, підтримка з боку МВФ відкриває шлях до прискореної співпраці України з іншими міжнародними фінансовими організаціями та на двосторонній основі, дає змогу посилити довіру приватних інвесторів та забезпечити стабільну роботу банківського сектору.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО під час «круглого столу» з представниками економічної еліти країни заявила, що Україна закінчила переговори з Міжнародним валютним фондом, і кошти від цієї організації можуть надійти вже наступного тижня.

За її словами, щоб отримати фінансову допомогу, потрібно прийняти узгоджений з усіма міжнародними фінансовими інститутами пакет змін до законів економічного характеру.