Пікетники протестували проти високих цін на життя, зокрема, непідйомних для споживачів тарифів, передає місцевий сайт vin.info.

Читайте такожРозенко розповів, скільки українських сімей вже отримали субсидії на компослуги

Люди принесли плакати із написами "Рятуйте від тарифного геноциду", "Подайте на хліб", "Вимагаємо мораторію на тарифи". 

Активісти прийшли за годину до того, як у приміщенні мерії мала розпочатися чергова сесія міськради. Коли ж о 10:00 почалося засідання, мітингарі вирішили прорватися на сесію, але їх не пустила охорона мерії.

Біля турнікетів виникла штовханина, під час якої зламали нестійку загорожу.  

Читайте такожКабмін дозволив українцям оплачувати комуналку в розстрочку

Як повідомляв УНІАН, політика виплати субсидій громадянам була введена в Україні 2014 року на тлі поетапного підвищення тарифів в Україні. Підвищення тарифів почав уряд Арсенія Яценюка, що ставив перед собою завдання навести лад у комунальній сфері, а також вирівняти вартість енергоносіїв для всіх споживачів. Спочатку планувалося розтягнути підвищення тарифів на два роки – з 2015-го по березень 2017 року. Однак у травні 2016 року уряд Володимира Гройсмана прийняв рішення про вирівнювання тарифів та цін на газ для населення, що призвело до подорожчання тепла та електроенергії.

Наразі в Україні субсидії на оплату комунальних послуг оформлені та переоформлені для 5,5 мільйона сімей українців. Надалі кількість оформлених субсидій буде лише зростати і досягне 8,5-9 мільйонів сімей. Середній розмір субсидій складе близько 2 тисяч гривень. Найгірше план із субсидій виконує Одеська область, де виплати оформлені лише 22% громадян, що звернулися по субсидії.

18 жовтня 2016 року Гройсман заявив, що Кабмін у рамках виконання програми допомоги громадянам України у зв'язку з підвищенням комунальних тарифів готовий впровадити механізм 12-місячної розстрочки комунальних платежів для сімей, які не оформили субсидії з тих чи інших причин.