Працівники комунальних транспортних підприємств Києва з раннього ранку пікетують будівлю Кабінету міністрів з вимогою «припинити свідоме знищення транспортного комплексу столиці», повідомили УНІАН організатори акції.

За даними джерела, тисячі транспортників вийшли на мітинг, повз будівлю уряду курсують автобуси з транспарантами «Голодний машиніст – загроза пасажирові!». Транспортники ведуть збір підписів під зверненням профспілок до Кабміну з вимогою не ставити під загрозу безпеку киян - пасажирів громадського транспорту - «або не намагатися поставити під сумнів запропоноване БЮТ і підтримане Київрадою рішення про зміну тарифів на проїзд, або гарантувати виплату з Держбюджету компенсацій збитків комунальних транспортних підприємств».

Пікетники заявляють, що вважають роботу урядової комісії під керівництвом віце-прем`єр-міністра від БЮТ Олександра ТУРЧИНОВА піар-акцією і обіцяють у разі, якщо спроби змінити тарифи на проїзд триватимуть, 14 листопада блокувати роботу громадського транспорту столиці.

Відео дня

«Якщо окремі політсили хочуть піаритись на наших бідах, то хай беруть шефство над київським транспортом і дають гроші. І тоді ми будемо писати на вагонах метро – «пофарбовано за гроші такої-то партії» - сказав машиніст метрополітену Віталій ЗАМОЙСЬКИЙ.

Учасники мітингу Соціалістичної партії України, що проходить тут же, підтримали транспортників і теж виступили проти намірів уряду підірвати безпеку пасажирських перевезень в столиці.