REUTERS

Як повідомляється на сторінці Департаменту консульської служби МЗС України у Facebook, 8-9 листопада в приміщенні виправної колонії в м. Кірово-Чепецьк (Кіровська область) відбулися зустрічі консульської посадової особи Посольства України в РФ з Костенком та Вигівським.

Читайте такожМЗС опротестувало відмову суду РФ задовольнити апеляцію на вирок засудженому за "шпигунство" українцеві

«Під час зустрічей консул перевірив умови утримання та стан співвітчизників. Українцям було надано належну консульсько-правову та матеріальну допомогу. Скарг на наявність упередженого ставлення чи інших протиправних дій з боку адміністрації колонії ув’язнені не висловлювали», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Вигівський у вересні 2014 року був незаконно затриманий російською окупаційною владою на тимчасово окупованій території Криму та обвинувачений у шпигунстві. Українця у грудні 2015 року було засуджено до 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Костенка звинувачували в тому, що під час Євромайдану у 2014 році в Києві він нібито заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут». Крім того, він нібито без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол. У травні 2015 року так званий Київський районний суд окупованого Сімферополя засудив Костенка за статтею 222 ч. 1 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї) до покарання строком на 4 роки і 2 місяці. Пізніше в апеляційних інстанціях цей строк було зменшено до 3 років і 6 місяців.