ЗСУ: У кримськотатарського батальйону було вилучено зброю / Фото dpsu.gov.ua

Про це повідомила т.в.о. начальника прес-служби 57 бригади (до неї входить 34 батальйон, який звинуватили у штурмі "Аскера" - УНІАН.) Лідія Василенко, передає InfoResist.

"Так, це правда, зброю було вилучено. Офіційний коментар з'явиться найближчим часом. Перелік вилученого буде опублікований пізніше. Командир зараз перебуває на пропускному пункті Чонгар і буде там до з'ясування всіх обставин", — заявила вона.

Читайте також"Дуже оснащені були озброєнням і боєприпасами": прес-офіцер розповів, хто атакував базу кримськотатарського батальйону

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в оперативному командуванні ЗСУ «Південь» заявили про спробу атаки на підрозділ поблизу Криму з боку незаконного формування. Згідно із заявою командування, підрозділ, який входить до складу військової частини ОК «Південь» і виконує бойові завдання в Херсонській області, на кордоні з окупованим Кримом, за наказом командира облаштовував бойові позиції, коли на позиції прибули "максимально озброєні представники незаконного збройного формування".

"Враховуючи специфіку підрозділу та умови ситуації, формування було затримано і роззброєно, виконані всі вимоги статутів та інших законодавчих актів щодо дій у подібних ситуаціях», - заявили в командуванні «Південь».

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звинуватив у сьогоднішньому конфлікті військовослужбовців ЗСУ.