Замість клубу Яна Табачника "Честь маю" буде створено громадський парк / Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київради, відповідне рішення сьогодні на пленарному засіданні підтримали 79 депутатів міської ради.

Зазначається, що земельна ділянка площею 8,15 га в районі затоки "Берковщина" рішенням Київради у 2003 році була передана в довгострокову оренду терміном на 25 років міжнародній громадській організації "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" для будівництва, експлуатації та обслуговування елітарного клубу "Честь маю".

Читайте такожКиївська влада відбирає у акордеоніста Табачника пляж на березі Дніпра (відео)

Відео дня

Дане рішення не враховувало висновок Державного управління екології та природних ресурсів та не відповідало нормам Водного та Земельного кодексу України. Відповідно до цього, Київрада у 2005 році скасувала попереднє рішення та зобов'язала Головне управління земельних ресурсів КМДА припинити договір оренди відповідної земельної ділянки на Дніпровській набережній в районі затоки Берковщина.

Однак в 2008 році, згідно з наступним рішенням, землю знову віддали в оренду "Міжнародному творчому центру Яна Табачника".

«Таке рішення перешкоджало реалізації планів територіальної громади Дарницького району по створенню на цій ділянці парку "Берковщина". Тож Київрада розірвала відповідний договір оренди», - підкреслили в прес-службі.