Ілюстрація / REUTERS

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про досягнення домовленості щодо залучення моніторингової місії ООН з прав людини до процесу звільнення заручників на Донбасі.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що сьогодні в рамках неформальної мінської платформи відбулася зустріч з координатором ОБСЄ в гуманітарній мінській групі Тоні Фрішем, під час якої народних депутатів з різних фракцій було поінформовано про роботу щодо звільнення заручників.

Відео дня

Читайте такожГеращенко повідомила про збільшення кількості українських заручників на окупованому Донбасі

«Українська сторона наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих і експертиз ДНК загиблих. Дуже сподіваюся, що після відвідин президентом МКЧХ Пітером Мауером України, в тому числі й Донбасу, будуть позитивні зрушення в цих питаннях (пошуку зниклих і експертиз)», - зазначила вона.

«Щодо заручників, то тут немає згоди ОРДЛО і РФ на залучення МКЧХ до процесу їх звільнення, тому на сьогодні в мінській групі ми домовилися про залучення до звільнення моніторингової місії ООН з прав людини (з цим всі погодилися). Дуже сподіваємося, що це компромісне рішення прискорить звільнення», - додала Геращенко.

За її словами, депутати з усіх фракцій висловили занепокоєння тим, що процес звільнення з вересня 2016 фактично заблокований, і закликали мінську групу шукати всіх шляхів для якнайшвидшого звільнення людей.