Уряд України вже сьогодні має намір передати Національному банку України список банків, які не продовжили кредити аграріям.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО сьогодні на нараді щодо ситуації із забезпеченням аграріїв пальним.

Вона зазначила, що уряд визначив банки, які не продовжили кредити, з усіх 92 банків, що кредитують агропромисловий комплекс.

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО уточнила, що в цілому не продовжені кредити приблизно на 3 млрд. грн.

Як повідомляв УНІАН, 26 січня Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що банки одержуватимуть рефінансування НБУ за умови пролонгації кредитів для агропромислового комплексу.

Прем`єр-міністр уточнила, що на сьогодні агропромисловий комплекс обслуговують 92 комерційних банки. За її словами, на даний час для агропромислових підприємств банки пролонгували до жовтня 2009 року кредити на загальну суму 1 млрд. грн., тоді як 3,2 млрд. грн. кредитів ще не продовжено. «Необхідно передбачити обов`язкову умову – для того, щоб одержати рефінансування, банк повинен пролонгувати кредити для аграрного комплексу, включаючи збереження застав і відсотків на тому рівні, які дають право на життя аграрному бізнесу, а не знищують його у зародку», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.