До Печерського районного суду Києва надійшло 4 клопотання про обрання запобіжного заходу затриманим в рамках антикорупційної спецоперації податківцям. Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Судової влади України.

У прес-центрі зауважили, що до Печерського райсуду надійшло 4 клопотання щодо обрання запобіжного заходу затриманим особам в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 255, частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем). Розглядатиме ці клопотання суддя Катерина Москаленко.

Читайте такожЗ'явилось відео затримання колишніх податківців часів Януковича

Відео дня

Час початку судових засідань ще не визначено.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня 2017 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на спільному з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим брифінгу в Києві заявив про проведення силовиками масштабної антикорупційної спецоперації. Зокрема, більше 1 тис. 700 поліцейських і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки в 15 областях України, з одночасним затриманням ряду осіб. Затриманих почали відразу ж доставляти в суд в Києві для обрання їм запобіжного заходу.

Читайте такожУ "Борисполі" при спробі втекти з країни затримали податківця - Матіос

При цьому прокурор пояснив, що спецоперація стосується корупційних злочинів оточення екс-президента Віктора Януковича. За його словами, проходить операція щодо перших керівників і їх заступників 15 обласних управлінь тодішнього Міністерства доходів і зборів, так званих державних податкових адміністрацій, які мали безпосереднє відношення до організації та функціонування податкових майданчиків, "в результаті чого злочинна організація Януковича і Клименка змогла збагатитися за рахунок платників податків на доведену слідством суму в 97 млрд грн".

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в рамках розслідування створення та функціонування податкових майданчиків для відмивання грошей оточенням Януковича вже затримано 22 посадові особи податкових органів в регіонах.