Відбуватиметься процес навчання дітей та адаптації американських представників / Фото oda.zt.gov.ua

Волонтери Корпусу Миру з вересня цього року проводитимуть уроки англійської мови для учнів середніх шкіл і технікумів Житомирщини, а також студентів університетів та педагогічних коледжів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як відбуватиметься процес навчання дітей та адаптації американських представників, обговорили сьогодні, 9 червня, під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та директор Корпусу Миру США в Україні Денні Робертсон.

Відео дня

Читайте такожАмериканське посольство спільно з ФБР передало НАБУ обладнання і комп'ютери на $500 тисяч

«Житомирська облдержадміністрація надаватиме всебічне сприяння щодо перебування волонтерів Корпусу Миру на території області. Це гарна справа – вчити наших земляків англійської мови та навзаєм волонтери ознайомляться із життям та побутом українців», – зазначив Лагута.

Робертсон зазначив, що окрім навчанню англійської мови, волонтери сприятимуть розвитку молодіжного руху та громад.

«Один із найцінніших аспектів культурологічної підготовки – проживання волонтерів в українських сім’ях. Родини допомагатимуть волонтеру не тільки у процесі вивченні української мови, а також в процесі адаптації до життя у новій громаді і в Україні в цілому», – сказав він.

Нагадаємо, Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році. Корпус Миру співпрацює з багатьма прогресивними організаціями.