фото УНІАН

Навчальні програми для учнів старших класів середніх шкіл піддалися невеликим змінам. У програми, які затверджені наказом МОН, запроваджуються сучасні теми, опис яких включений в програми і опублікований на сайті Міносвіти України.

Так, в оновленій програмі з літератури можна зустріти твори кримсько-татарського письменника Таіра Халілова, лауреата Нобелівської премії Світлани Алексієвич, Юрія Андруховича, Василя Шкляра, та Оксани Забужко, відомої за бестселером "Польові дослідження українського сексу".

Читайте такожМіносвіти рекомендує школам провести 18 травня уроки на тему геноциду кримських татар

Відео дня

У той же час з обов'язкового переліку книг прибрали кіноповість Олександра Довженка "Україна в огні".

Зміни торкнулися і програм дисципліни "Україна і світ". Школярам пропонується вивчити Угоду про асоціацію України з ЄС та безвізовий режим з Євросоюзом.

Розширено список модулів з фізкультури - учні можуть вибрати регбі, корфбол (спортивна гра, схожа з нетболом і баскетболом, найбільш поширена в Нідерландах і Бельгії), степ-аеробіку і чірлідінг (вид спорту, що поєднує елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика, акробатика) на заняттях.

Читайте такожМіносвіти запланувало випускати електронні підручники з мультимедійними додатками

Нагадаємо, ще рік тому український Інститут національної пам'яті повідомляв, що старшокласники України будуть вивчати історію країни за новою програмою. Тоді були запропоновані теми: "Агресія і окупація Криму Російською Федерацією", "Антитерористична операція на Донбасі", перемога України на конкурсі "Євробачення" у 2004 і 2016 роках. Велику увагу було приділено вивченню біографій Степана Бандери, Романа Шухевича, Симона Петлюри, Євгена Коновальця.