Ілюстрація / REUTERS

У Житомирі дві пенсіонерки не дорахувалися грошей після візиту шахрая під виглядом електромонтера.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій головного управління Нацполіції в області.

Згідно з повідомленням, 12 липня до Житомирського відділу поліції звернулась пенсіонерка, які після візиту до її оселі нібито електромонтера виявила пропажу своїх коштів.

Відео дня

83-річна власниця квартири по площі Соборній у Житомирі повідомила поліцейським, що близько 13.00 до її оселі під приводом перевірки електролічильника зайшов чоловік. Після його уходу жінка виявила відсутність 17 тисяч 800 гривень.

Читайте такожУ Житомирі за самовільне залишення військової частини засуджено солдата строкової служби

Інша житомирянка розповіла, що о 14.30 цього ж дня до її квартири по майдану Згоди теж під приводом заміни лічильника зайшов незнайомець. Згодом 88-річна пенсіонерка не дорахувалась 1 тисячі 800 гривень власних заощаджень.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.