Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом підробки свідоцтва про реєстрацію службового автомобіля “Мерседес-Бенс Е-240”, на якому їздив голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив на прес-конференції начальник Управління МВС України в Тернопільській області Віталій МАКСИМОВ.

За його словами, слідчі також подали запит в податкову адміністрацію і з’ясували, що за два роки жодного податку за техогляд цього авто не було сплачено, також не сплачувалися відповідні збори до Пенсійного фонду.

Відео дня

“Спочатку митні органи нам повідомили, що автомобіль не був розмитнений, а потім надійшла інша інформація, що авто розмитнювали, але ці документи уже знищені. Але, думаю, банківські рахунки мали зберегтися, і все таки ми виведемо кінці з розмитненням”, – запевнив В.МАСКИМОВ.

Він також додав, що обласне Контрольно-ревізійне управління почало перевірку і з’ясувало, що на згаданий автомобіль списувалося щодня 300-400 літрів бензину.

“Це три тисячі кілометрів на день, тут є питання. Разом з КРУ і податківцями перевіряємо також списання бензину”, – повідомив В.МАКСИМОВ.

Як уже повідомляло УНІАН, увечері 16 квітня працівники ДАІ зупинили службовий автомобіль голови Тернопільської облдержадміністрації Ю.ЧИЖМАРЯ “Мерседес-Бенс Е-240” і виявили, що у водія немає документів на нього. Водій пред’явив ксерокопію простроченого тимчасового реєстраційного талона на авто. Причому, як встановили працівники ДАІ, номер реєстраційного талону закріплений за іншою іномаркою. У багажнику автомобіля правоохоронці виявили три пари державних номерних знаків з інших автомобілів.

Затриманий автомобіль доставлено на штрафмайданчик. На водія і на службовців, які випустили автомобіль без шляхового листа, накладено адміністративне стягнення.