заглушка поліція / Фото УНІАН

В Івано-Франківську патрульні поліцейські зупинили водія за п'яне водіння, а за це їх відсторонили від служби. Цю ситуацію взяв під особистий контроль генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Патрульна поліція Івано-Франківська зупинила авто з п'яним водієм. Ним виявився колишній полковник поліції, брат якого працівник прокуратури. Суд визнав вину обвинуваченого за статтями 130 і 185 за водіння в нетверезому стані і непокорі поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні і суд усунув командира екіпажу Леоніда Гончарука від служби. Попереду суд над лейтенантом", - розповів глава МВС Арсен Аваков.

Читайте такожСтрашне ДТП у Харкові: водій Volkswagen зробив заяву

Відео дня

Він зазначив, що генпрокурор пообіцяв взяти цю справу під особистий контроль і відреагувати на ситуацію. Аваков також підкреслив, що така ситуація неприпустима, коли поліцейські бояться зупиняти п'яних водіїв.

"Це дуже тривожні сигнали і потрібна миттєва рішуча реакція громадянського суспільства. Саме час підтримати і захистити нових поліцейських, дати їм опору служити і захищати - не зламатися під загрозою реваншу старих "рішал" з розформованих судів", - заявив міністр внутрішніх справ.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Львові п'яний водій напав на патрульного. Незважаючи на це, патрульний ознайомив водія з його правами та попередив, що на нього буде складено протокол за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння.