фото ЖОДА

У Житомирі танцюристи  змагаються у хореографічному конкурсі імені Скорульської. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, учасники з різних  країн світу розпочали змагання у Міжнародному Хореографічному конкурсі ім. Н. Скорульської.

Відкриття конкурсу відбулось сьогодні, 5 листопада, за участю міністра культури України Євгена Нищука у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Відео дня

Нищук привітав учасників, батьків та журі хореорафічного конкурсу ім. Н.Скорульської. 

Читайте такожУ Житомирі урочисто відкрилася Міжнародна Хореографічна Асамблея імені Скорульської

«Я радий сьогодні завітати у Житомир. Адже я впевнений, що від виступів учасників конкурсу буду мати позитивний заряд емоцій надовго. Приємно, що традиція проведення Асамблеї з кожним роком зміцнюється, а коло прихильників цього культурно-мистецького заходу невпинно зростає. Бажаю організаторам Асамблеї успіхів у втіленні задумів, учасникам – натхнення, професійних звершень, а гостям – радості і незабутніх вражень», – зазначив він.

Участь у відкритті хореографічного конкурсу взяли в.о. начальника управління культури Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва та міський голова Сергій Сухомлин.

Протягом 5 листопада танцюристи з  Грузії, Болгарії, Республіки Білорусь, Польщі та України змагатимуться за перемогу у номінаціях конкурсу: "балетне мистецтво", «модерн» та "дитячий танець".

Голова журі – прима-балерина Національної Опери України, Заслужена артистка України, Лауреат міжнародних конкурсів Катерина Кухар, яка виступатиме разом з артистом Національної Опери України Олександром Стояновим. Серед членів журі – Заслужена артистка України Тісато Ісікава, Роксолана  Скорульська, Микола Міхеєв, Анна Некрасова.

6 листопада пройде Міжнародний фольклорний фестиваль ім. Н.Скорульської, а також гала-концерт Асамблеї.

Нагадаємо, шо 4 листопада віце-прем`єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко урочисто відкрив Міжнародну Хореографічну Асамблею імені  Наталії Скорульської

Довідка УНІАН. Організатор конкурсу – голова Громадської організації «Центр хореографічного мистецтва ім. Н.Скорульської» Інна Бурдейна. Співорганізатором конкурсу є Житомирська облдержадміністрація. Асамблея увійшла до переможців інститутів громадянського суспільства та отримала грант у розмірі 80 тис. грн на реалізацію проекту. Загальний фонд конкурсу – більше 400 тис. грн.