Готель оснастили необхідними меблями і технікою / Фото: прес-служба GIZ

Перший в Україні "Соціальний готель" для людей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях, відкриють у Харкові.

Вже з 14 листопада в затишному двоповерховому будинку на Салтівці зможуть знайти тимчасовий притулок переселенці з Луганської та Донецької областей, а також харків'яни, які загубили свій дім в результаті пожежі, вибуху газу або обвалів, передає "Сегодня".

Читайте такожНімеччина виділила ще один мільйон євро для постраждалих від війни на Донбасі українців

Відео дня

За дев'ять місяців непридатне для проживання складське приміщення на вулиці Валентинівській, 23-г, перетворили на сучасний готель. Для цього провели капітальний ремонт як зовні, так і всередині.

Готель оснастили необхідними меблями і технікою. В "Соціальному готелі" постояльці будуть проживати в 23 житлових односпальних, двоспальних та сімейних номерах. Вони обладнані ліжками, шафами, столами, стільцями і холодильниками. Крім цього, в готелі будуть працювати пральня, чотири кухні, адміністративне, загальне приміщення і кімната для зберігання гуманітарної допомоги.

Також на першому поверсі спроектували три кімнати для людей з обмеженими можливостями. Одночасно готель зможе прийняти від 38 до 50 осіб.

Список людей, які зможуть зупинитися в "Соціальному готелі" на півроку, та правила проживання будуть затверджувати в міськраді. Точної суми, скільки коштуватиме номер постояльцеві, в мерії поки не називають.

Раніше в мерії говорили, що в індивідуальних випадках люди зможуть мешкати тут безкоштовно.