У листі Лутковська говорит про те, що з Крисіна не було знято електронний браслет / фото radiosvoboda.org

Уповноважений Верховної ради з прав людини Валерія Лутковська поскаржилася генеральному прокурору Юрію Луценку на Департамент спецрозслідувань щодо того, що він незаконно, на її думку, примусив фігуранта справи по нападу на журналіста Вячеслава Веремія Юрія Крисіна носити електронний браслет. Про це йдеться у листі Лутковської до Луценка від 23 листопада, що є у розпорядженні редакції УНІАН.

Лист Лутковської / фото УНІАН

У листі Лутковська говорит про те, що з Крисіна не було знято електронний браслет попри те, що термін дії судової ухвали, якою суд зобов'язав його носити цей браслет скінчився.

Також у листі вона повідомляє, що отримала відповідь від начальника Депрартаменту спецрозслідувань ГСУ ГПУ Сергія Горбатюка у якій він заявив, що з Крисіна не знято браслет, оскільки термін дії покладених на нього судом зобов'язань продовжено автоматично у відповідності до ст 315 КПК.

Відео дня

Лутковська наприкінці свого листа просить у Юрія Луценка внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію щодо того, що з Крисіна не було знято браслет, і що до цього причетна Генпрокуратура, яка своїм листом з погрозами до управління Нацполіції заборонила знімати браслет з Крисіна.

Читайте такожСуд заслухав ключового свідка у справі про вбивство журналіста Веремія (відео)

Як повідомляв УНІАН, завтра об 11.00 суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник оголосить вирок Юрію Крисіну, який обвинувачується у нападі 18 лютого 2014 року на журналіста В’ячеслава Веремія.