Завтра, 19 серпня, має бути ухвалене остаточне рішення про участь у параді військ до Дня незалежності України, який відбудеться у Києві 24 серпня, військової авіації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Сергій КИРИЧЕНКО під час генеральної репетиції параду, яка пройшла сьогодні на Хрещатику.

“Кінцевого рішення на виконання указу Президента про проведення параду з участю авіаційної компоненти ще немає”, – повідомив начальник Генштабу.

Відео дня

За його словами, це рішення залежить від Київської міської державної адміністрації та організаційного комітету, який створений при Кабінеті міністрів.

При цьому С.КИРИЧЕНКО висловив переконання, що авіація все ж таки візьме участь у параді.

Він повідомив, що військова авіація вже провела два тренування у небі над Київщиною, а о 10:48 ранку 21 серпня запланований тренувальний політ безпосередньо над Хрещатиком.

“Я думаю, що авіатори у нас готові, і глибоко переконаний, що рішення про їхню участь у параді відбудеться завтра”, – сказав С.КИРИЧЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 24 серпня о 10:00 у Києві відбудеться парад військ.

У пішому строю головною вулицею столиці України пройдуть майже 3 тисячі 400 військовослужбовців. У повітряній компоненті параду запланована участь 35 літаків і вертольотів, які представлятимуть винищувальну, бомбардувальну, розвідувальну, штурмову, транспорту й армійську авіацію.

Понад 20 зразків озброєння і військової техніки будуть розміщені на Хрещатику від Майдану Незалежності до Європейської площі. Уперше киянам і гостям столиці будуть представлені такі новинки вітчизняного оборонно-промислового комплексу як танк “Оплот”, БТР-4 “Ладья” і легкоброньований транспортний засіб “Дозор-Б” та бронетранспортер “Козак”.