Президент України Віктор ЮЩЕНКО не причетний до спекулятивних коливань курсів валют. Таку думку УНІАН висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр ЖОЛУДЬ.

Що стосується самого курсу гривні, то експерт зазначив: «Не треба ніколи визначати, що щось було зроблено з наміром, якщо це було зроблено по дурості».

Він також припускає, що в Нацбанку можуть бути зацікавлені люди, які мають доступ до банківської таємниці і користуються цим, граючи на валютних коливаннях. «Маючи доступ до інформації про те, коли Нацбанк виходитиме на ринок, виплачуватиме борги, тобто володіючи банківською таємницею, можна передбачити, коли збільшуватиметься або зменшуватиметься курс», - сказав О.ЖОЛУДЬ.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня лідер фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Микола МАРТИНЕНКО звинуватив Президента України Віктора ЮЩЕНКА у причетності до дестабілізації ситуації на валютному ринку.

За словами М.МАРТИНЕНКА, всі економічні фахівці сходяться на тому, що підстав для різких валютних коливань немає.

При цьому лідер фракції НУ-НС зазначив, що Національний банк України одноосібно контролює Президент України В.ЮЩЕНКО.

За його словами, голова НБУ Володимир СТЕЛЬМАХ зараз де-факто усунений від своєї посади, і її де-факто займає В.ЮЩЕНКО.

М.МАРТИНЕНКО зазначив, що парламент не повинен залишатися осторонь, необхідно відновити роботу Тимчасової слідчої комісії з діяльності НБУ.

Сьогодні слідчий Головного слідчого управління МВС України підписав повістку про виклик на допит першому заступнику голови Національного банку України Анатолію ШАПОВАЛОВУ.

Міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО 8 серпня заявив: “Ті матеріали, які ми маємо на руках, і та остання одержана нами інформація свідчать про можливість притягнення до відповідальності і посадовців Національного банку. Моя заява була для них несподіванкою і, очевидно, падіння курсу долара на 90 копійок помітили всі”.