Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО вважає, що для оголошення ураженого фосфором регіону зоною екологічного лиха нема підстав.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив мешканцям села Ожидів, з якими зустрівся на місці катастрофи ватажного потягу, що перевозив фосфор.

«Щодо оголошення місця аварії зоною лиха, то тут треба подумати, адже жити з року в рік з оцим – «зона лиха» - це не є привабливо для інвесторів економічного розвитку регіону. Тим паче, на даний час немає підстав для оголошення місця аварії зоною лиха. Зараз буде проведено нараду з головами сільських рад Буського району, ми будемо обговорювати цю ситуацію, а згодом на підставі висновків експертів та фахівців будемо приймати рішення», - зазначив Президент.

Відео дня

Він запевнив селян, що у разі якихось втрат внаслідок аварії влада розглядатиме питання про виплату їм компенсацій.

Разом з В.ЮЩЕНКОМ на нараду з головами сільських та селищних рад Буського району відбули глава Секретаріату Президента Віктор БАЛОГА, генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО, віце-прем’єр-міністр Олександр КУЗЬМУК, секретар РНБО Іван ПЛЮЩ, голова Львівської облдержадміністрації Петро ОЛІЙНИК.