Співробітники головного відділу податкової міліції Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Києва виявили та припинили діяльність потужного конвертаційного центру.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Державної податкової адміністрації у м. Києві, діяльність центру була спрямована на надання послуг суб'єктам господарювання України з конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань, легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Загальний обіг коштів центру за час протиправної діяльності склав понад 300 млн. грн.

Відео дня

Під час реалізації оперативних матеріалів загалом було проведено 5 обшуків в офісах, помешканнях та автомобілях учасників конвертаційного центру, з яких вилучено печатки фіктивних підприємств, чорнову бухгалтерію та 16 тис. дол.

Порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу України. За попереднім аналізом вилучених бухгалтерських документів та в результаті відпрацювання контрагентів конвертаційного центру планується додатково стягнути понад 18 млн. гривень несплачених податків.

Ведеться слідство.