Голова Київської міськдержадміністрації Олександр ПОПОВ закликав духовенство столиці активніше долучатися до втілення Стратегії розвитку Києва та надавати пропозиції щодо реалізації спільних соціальних проектів у місті.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, про це він сказав під час засідання Ради церков і релігійних організацій Києва.

«Хоча законодавчо церква відділена від держави, але ми реалізуємо спільну політику, пов’язану з розвитком України, укріпленням духовних та моральних цінностей наших громадян. А тому природно, що у Києва та його духовенства є спільні програми співпраці. Йдеться передусім про міську цільову програму «Київ: державно-церковні відносини». Вона вже увійшла до загальної Стратегії розвитку міста до 2025 року. Однак чим частіше спілкуємося, тим більше у нас виникає спільних проектів та ініціатив, які можуть стати складовими цієї програми», – наголосив О.ПОПОВ.

Відео дня

Зі свого боку, представники духовенства відзначили пожвавлення співпраці з містом протягом останніх двох років. За їхніми словами, вперше в історії Києва міська влада не дискредитує жодної з офіційних релігійних громад й однаково сприяє кожній із них.

О.ПОПОВ закликав лідерів столичного духовенства зустрічатися частіше та підкреслив, що місто і надалі провадитиме політику рівності та толерантності до кожної з 55 київських церковних спільнот.

«Кожна релігійна громада представляє певну кількість людей, які проживають у місті, і ми як влада повинні поважати релігійні переконання кожного киянина. У нас 55 релігійних громад різних конфесій. Тому безумовно ми повинні враховувати інтереси всіх», – підкреслив голова КМДА.