Стан жорстоко побитої в Миколаєві 9 березня в барі 18-річної дівчини залишається стабільно тяжким, повідомила УНІАН начальник Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації Світлана ХОТІНА.

За її словами, «дівчину били ногами. Лікарі кажуть, що на тілі залишилися сліди від взуття. У неї серйозні пошкодження: черепно-мозкова травма в поєднанні з травмою грудної клітки. Це небезпечно і тяжко. Вона знаходиться на штучному диханні. Єдине, що обнадіює: стан не погіршується. Говорити про позитивну динаміку поки що рано».

За словами С.ХОТІНОЇ, на лікування дівчини перераховано 12 тис. грн. доброчинних внесків.

Відео дня

«Стверджувати те, що сьогодні бюджет Миколаєва чи будь-якого іншого міста може покрити витрати на лікування в реанімації, звісно, було б популізмом, - сказала С.ХОТІНА. - Ми стараємося так, щоб у найкритичніші перші три доби, якщо людина потрапляє в біду, забезпечувати ліками з бюджету. Надалі залежно від травми, від стану, якоюсь мірою залучаються гроші родичів і доброчинні внески. Максимально життєво важливі бере на себе бюджет».

9 березня в Миколаєві в одному з барів під час виниклого конфлікту дівчину по-звірячому побив чоловік, після чого вона була доставлена в міську лікарню швидкої медичної допомоги. Досі потерпіла непритомна.