Міністерство оборони України продовжило ще на 21 рік ресурс протикорабельних ракет «Терміт». Про це сьогодні журналістам повідомив міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО на полігоні Чауда, де відбулися ракетні стрільби в рамках командно-штабних навчань «Артерія-2007».

«Це були не просто навчання – це були державні випробування наших протикорабельних ракет», - зокрема, сказав А.ГРИЦЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, міністр зазначив, що було здійснено три пуски – 2 з берегових ракетних комплексів «Рубіж» - один на максимальну дальність, а другий - пуск ракети з тепловою головкою самонаведення. Третій пуск було зроблено з корвету «Придніпров’я» з ракетою з радіолокаційною головкою наведення.

Відео дня

А.ГРИЦЕНКО наголосив, що ці ракети лежали «мертвими» з 2003 року, оскільки ресурс їх було вичерпано, а останні бойові пуски здійснювались в 2001 році.

Він повідомив, що роботи з подовження ресурсу були проведені під керівництвом КБ «Луч» КБ «Південне», Державним науково-дослідним інститутом хімічної промисловості, заводом імені Артема.

«Ми сьогодні пересвідчились, що за параметрами максимальної дальності і за точністю ураження ракети з тепловою та радіолокаційною головкою самонаведення боєздатні, і є можливість прийняти рішення про продовження ресурсу ще на 21 рік», - сказав А.ГРИЦЕНКО.

Він наголосив, що в ході випробувань було піднято в повітря два літаки МіГ-29, і в морі знаходився корвет «Придніпров’я», які у разі відхилення ракет від курсу могли їх знищити, що забезпечило безпеку проведення навчань.

Міністр повідомив, що зараз також проводяться роботи з подовження ресурсу мінного і торпедного озброєння для ВМС, а торік було продовжено ресурс ракет для протиповітряної оборони кораблів.