В Україні монетарна складова в показнику інфляції знаходиться на рівні 1,5% .

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Президент України Віктор ЮЩЕНКО сьогодні на нараді в Кабінеті міністрів з питань цінової політики.

«Керуючись статистикою, оцінюється монетарний вплив на сьогоднішній рівень інфляції – 1,5 пункта з 8,6», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

Президент запропонував голові правління Національного банку України Володимиру СТЕЛЬМАХУ за короткий час вжити заходів для локалізації монетарного впливу на показник інфляції.

«Національний банк, на мій погляд, зобов`язаний сьогодні вжити заходів для тактичного впливу на ситуацію в рамках своєї компетенції. Ми повинні відчути, що Національний банк разом із Антимонопольним комітетом, галузевими міністерствами, місцевими адміністраціями та урядом здатні сформувати спільний пакет швидких справ для вирішення проблеми», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, в Україні інфляція у вересні проти серпня ц.р. становила 2,2%, у січні-вересні (до грудня минулого року) - 8,6%. Інфляція у вересні 2007 року проти вересня 2006 року становила 14,4%, у січні-вересні 2007 року проти січня-вересня 2006 року - 11,9%.