Конституційний Суд України відмовив у відкритті конституційного провадження за поданням Президента Віктора ЮЩЕНКА щодо конституційності рішень Кабінету Міністрів про зміни у складі Національної комісії регулювання зв`язку і підпорядкування її уряду.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КС.

Зокрема, КС відмовив у відкритті провадження щодо постанов Кабміну, згідно з якими Олег ГАЙДУК був звільнений з посади голови НКРЗ і замість нього було призначено Володимира ЗВЄРЄВА; затверджено положення про НКРЗ; щодо розпоряджень про звільнення члена НКРЗ Сергія АПАСОВА і призначення замість нього Надії КОСТРИБИ.

Відео дня

Як повідомлялося, 25 липня Кабмін затвердив постанову щодо положення про НКРЗ, відповідно до якої перепідпорядкував координацію діяльності комісії від Президента уряду.

15 серпня указом N708/2007 В.ЮЩЕНКО скасував цю постанову.

15 серпня указом Президента N708/2007 припинена дія постанов Кабміну від 21 березня, якою О.ГАЙДУКА звільнено з посади голови НКРЗ і В.ЗВЄРЄВ призначено головою НКРЗ; розпоряджень Кабміну від 12 травня, яким звільнено члена НКРЗ С.АПАСОВ і призначено членом НКРЗ Н.КОСТРИБУ.