Ймовірно, більшість столичних школярів матимуть можливість повернутися за парти / фото УНІАН

75% київських шкіл готові до роботи в режимі офлайн.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

В повідомленні сказано, що в Україні тривають перевірки закладів освіти на предмет створення безпечних умов для школярів і працівників у новому навчальному році.

Відео дня

"Станом на 21 липня 2022 року, 75% шкіл міста Київ готові до роботи в режимі офлайн. У закладах освіти облаштують укриття, а територію довкола перевірять сапери. Також фахівці підготують запаси води, медикаментів", - зазначають в Міносвіти.

Також у міністерстві повідомили, що на початку навчального року в усіх навчальних закладах Києва будуть проведені спеціальні тренування з дітьми та вчителями щодо дій під час повітряної тривоги.

Новий навчальний рік в Україні - деталі

Як повідомляв УНІАН, МОН рекомендувало керівникам навчальних закладів з 1 вересня розпочати освітній процес у школах очно.

Сьогодні, 21 липня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, що школи розпочнуть навчальний процес з 1 вересня лише у разі наявності відповідним чином облаштованого укриття для перебування там дітей під час повітряних тривог. Це мають бути підвали або напівпідвальні приміщення із захисним облаштуванням, світлом та туалетом.