Зміни у правилах передбачають низку нововведень / Фото:  Kiev-forum.org

Як повідомляє Урядовий портал, ці зміни передбачають низку нововведень. Так, для зменшення ризику виникнення ДТП на заміських дорогах Правила дорожнього руху доповнені новою вимогою - у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов'язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Зміни також стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки. Так, введено більш як 20 дорожніх знаків. Розмітка ж буде п'яти кольорів: біла, жовта, синя, оранжева і біло-червона.

Крім того, вводяться нові терміни: «газон», «острівець безпеки», «денні ходові вогні», «маневрування», «регулювальник», «удосконалене покриття».

Згідно із новими правилами, дорожні знаки мають перевагу перед розміткою і не повинні бути закриті від огляду будь-якими перешкодами навіть частково. Крім того, дорожні знаки повинні бути розміщені не вище 6 м над рівнем дороги і повинні бути видні за 100 м. Якщо знак встановлений на узбіччі дороги ширше однієї смуги, він дублюється на розділювальній смузі.

Відео дня

За новими правилами темним часом доби є "частина доби від заходу до сходу сонця". Раніше було передбачено, що це період від кінця сутінків (30 хвилин після заходу сонця) до початку ранкових сутінків (30 хвилин до сходу).

З правил також прибрали пункт, який вказує на те, що обгін можливий тільки зліва по ходу руху.

Крім того, передбачено посилення вимог до проїзду повз ТЗ з розпізнавальним знаком «Діти». Водії, які рухаються по сусідній смузі, обов’язково повинні знизити швидкість, а в разі необхідності – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, що виходять з автобуса.