Волонтеры раздают борщ на обеде для малообеспеченных

Таким чином, стрімке зростання вартості плодоовочевої корзини українця триває, хоча його темпи дещо сповільнилися. Про це повідомляє «АПК-Інформ».

«Як і раніше, найшвидше росли ціни на овочі борщового набору, який за тиждень подорожчав ще на 30%. При цьому, ціни на картоплю були практичними стабільними, а найшвидше дорожчала цибуля», - повідомляє Тетяна Гетьман, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

«Варто сказати, що поточний тиждень буде доброю можливістю для більшості фермерів реалізувати значні обсяги запасів овочів і картоплі урожаю 2012 року. Проте дуже швидке зростання цін на них в останні чотири тижні може завадити нашим виробникам скористатися передсвятковим сплеском попиту в Росії і експортувати туди значні обсяги продукції», - продовжує експерт.

Відео дня

Експерти зазначають також, що минулого тижня продовжилася тенденція зростання цін на яблука. Таким чином, середня ціна на яблуко за тиждень вперше цього сезону перевищила торішній рівень. Крім того, минулого тижня різко подорожчав тепличний огірок і трохи подешевшав тепличний томат.