Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Голосіївського району міста Києва, слідством встановлено, що чоловік, відбуваючи покарання у Березанській виправній колонії за грабіж, вночі телефонував з мобільного на випадкові стаціонарні телефони. Представляючись міліціонером, зловмисник повідомляв громадянам, що їхня дитина начебто скоїла кримінальне правопорушення і наразі знаходиться в міліції. За її звільнення шахрай вимагав сплатити йому 6000 гривень, які необхідно було якомога скоріше привезти у призначене місце.

Оскільки сам здирник у цей час знаходився у місцях позбавлення волі, на зустріч з потерпілими приїздила його дружина та забирала зазначені кошти.

На цю тему: Телефонний шахрай виманював гроші у громадян, сидячи в колонії

Відео дня

У першому випадку злочинцям вдалося ошукати довірливу громадянку, але вдруге, діючи за подібною схемою, потерпілій під час передачі грошей зателефонував її син та повідомив, що з ним все добре і він просто спав вдома. На місце було викликано працівників міліції, які і затримали шахрайку.

Вироком Голосіївського районного суду чоловіка визнано винним за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – «Шахрайство», ч. 1 ст. 353 ККУ – «Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи» та засуджено до 3 років позбавлення волі, які були приєднані до попереднього покарання.

Жінку було визнано винною за ч. 2 ст. 190 ККУ («Шахрайство») та засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на такий самий термін.