Як повідомляє сайт Міністерства охорони здоров’я, за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області, постраждалі були госпіталізовані впродовж 5-6 серпня після святкування весілля в одному з ресторанів міста. Усього на цьому заході перебувало близько 80 осіб.

Хворим встановлено попередні діагнози: гострий сальмонельоз та гострий гастроентероколіт невстановленого генезу, харчова токсикоінфекція середньої важкості. Медична допомога хворим надається в необхідному обсязі.

На цю тему: Кількість отруєних весілян на Прикарпатті наближається до півсотні

Відео дня

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Головним управлінням Держсанепідслужби у Черкаській області створено групу оперативного реагування.

Фахівцями СЕС проведено санітарне-епідеміологічне обстеження ресторану, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчової продукції, з об'єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження працівників закладу та хворих. Встановлено порушення технологічних процесів приготування страв, санітарно-протиепідемічного режиму працівниками ресторану. Вжито адекватних до ситуації заходів реагування.

На цю тему: 20 людей отруїлися на базі відпочинку

На адресу адміністрації ресторану направлено припис щодо призупинення його функціонування. Посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби України.