Янукович Азаров


«Місія кіномитців, працівників кінематографії надзвичайно важлива, адже мистецтво кіно має великий вплив на естетичне та духовне виховання людини, формування її поглядів та переконань», - йдеться у вітанні глави держави, розміщеному на його сайті.

На думку Януковича, на сьогодні вже можна говорити про позитивні зрушення у сфері кіно. Зокрема, за його словами, створено правові засади для його розвитку в ринкових умовах, у прокат виходять різножанрові стрічки, успішно репрезентує своє мистецтво талановита молодь, здійснюється програма з відновлення української класики, зростає глядацький попит на вітчизняний фільм.

Президент висловив впевненість, що держава і надалі сприятиме реформуванню кінематографічної галузі, її конкурентоспроможності.

Відео дня

У свою чергу Азаров відзначив, що вагомий внесок вітчизняних кіномитців у світову кінематографічну спадщину прославив Україну у світі.

На тему: Названо фільм-номінант від України на Оскар

«Сьогодні український кінематограф надихають процеси відродження. Переконаний, що завдяки спільним зусиллям держави, творчих працівників національний кінопродукт і надалі посідатиме гідне місце у світовому культурному просторі, а молоді кіномитці будуть примножувати досягнення української кіношколи та продовжать її кращі традиції», - підкреслюється у вітанні прем’єра, повідомляється на Урядовому порталі.

Президент та прем’єр побажали кіномитцям та прихильникам українського кіно здоров’я, нових здобутків, добра і творчої наснаги.