Слідчим Генеральної прокуратури ще не вдалося встановити, яким шляхом ртуть потрапила до кабінету заступника генпрокурора Миколи ГОЛОМШІ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив генпрокурор Олександр МЕДВЕДЬКО.

«Яким шляхом потрапила ртуть, на даний час ні я, ні сам ГОЛМША надати (відповідь) не можемо», - сказав він, зауваживши при цьому, що для цього призначено низку експертиз.

Відео дня

О.МЕДВЕДЬКО нагадав, що під час проведення замірів повітря у кабінеті М.ГОЛОМШІ було виявлено перевищення гранично допустимої концентрації ртуті у повітрі у тричі, а безпосередньо поблизу робочого столу заступника генпрокурора – у чотири рази.

Як повідомляв УНІАН , Генпрокуратура порушила кримінальну справу у зв’язку з виявленням парів ртуті у службовому кабінеті М.ГОЛОМШІ за ст. 348 Кримінального кодексу (замах на життя працівника правоохоронного органу).

Приводом для цього стало звернення М.ГОЛОМШІ, який повідомив, що почувається зле, і не виключив, що погіршення самопочуття може бути пов’язано з наявністю якихось випаровувань у його службовому кабінеті.

Співробітники санепідемстанції провели обстеження кабінету М.ГОЛОМШІ, і виявили у повітрі наявність парів ртуті.

М.ГОЛОМША, зокрема, здійснює контроль за розслідуванням кримінальних справ про вбивство журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ та отруєння Президента України Віктора ЮЩЕНКА.