Список родных

Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів за підсумками зустрічі міністра соціальної політики Людмили Денісової з родинами загиблих та їхніми представниками.

За словами Денісової, уряд робить усе можливе, аби кожна родина загиблого отримала належну виплату і допомогу. 

Крім того, за рішенням Кабміну Мінсоцполітики надано право самостійно приймати рішення в межах коштів, передбачених держбюджетом на такі виплати, щодо конкретних випадків кожної сім’ї. Зазначена норма стосуватиметься лише сімей тих загиблих, які включені до списку „Небесної сотні”. 

Відео дня

Читайте такожПорошенко підписав закон про зарахування військової служби до страхового стажу

Денісова поінформувала, що доплата до пенсій у зв’язку із втратою годувальника відтепер становитиме 5 тис. грн на одного непрацездатного члена сім’ї, 6,5 тис. грн – на двох непрацездатних членів сім’ї, та 8 тис. грн - на трьох і більше непрацездатних членів сім’ї.

У ході зустрічі також були обговорені питання про стан соціальних виплат і пенсій членам родин загиблих на Майдані, у тому числі родинам загиблих іноземців. 

Денісова повідомила, що Мінсоцполітики відкрите до співпраці, і будь-які заяви, що надійдуть до міністерства від родин, які втратили близьких під час акцій протесту на Майдані, будуть розглянуті з урахуванням особливостей кожної родини.