Президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр СУГОНЯКО негативно оцінює наслідки вступу України до Світової організації торгівлі для економіки країни.

Про це він заявив в інтерв`ю кореспонденту УНІАН.

На його думку, вступ дол. СОТ матиме негативні наслідки, особливо для виробників продукції з високим ступенем переробки.

Відео дня

«Мене не тішить те, що Україна стала членом СОТ. Скоріше, навпаки, - сказав О.СУГОНЯКО. - Це також відноситься і до банківського ринку. Ми його «здали». Для чого було вступати до СОТ - не знаю. Український ринок зданий іноземцям» (з моменту вступу до СОТ в країні починає діяти норма закону "Про банки і банківську діяльність", згідно з якою в Україні буде дозволено відкриття філіалів іноземних банків - УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 лютого, Генеральна рада Світової організації торгівлі на своєму засіданні в Женеві схвалила вступ України до СОТ. Повноправним членом СОТ Україна стане через 30 днів після ратифікації протоколу у Верховній Раді. Україна повинна ратифікувати протокол про вступ до 4 липня 2008 року.