REUTERS

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, такої домовленості було досягнуто сьогодні в Брюсселі на зустрічі віце-прем'єр міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана з директором Генерального директорату Європейської комісії з цивільного захисту та гуманітарної допомоги Клаусом Соренсом.

Сторони обговорили взаємодію з ЄС у контексті протидії воєнній агресії на сході України та мінімізації наслідків соціальної кризи у регіоні.

Гройсман поінформував Соренса про заходи, які вживаються урядом для забезпечення постраждалих і вимушених переселенців належними умовами життєдіяльності, медичної та соціальної підтримки, реконструкції об'єктів інфраструктури та житлово-комунального фонду тощо.

Відео дня

Читайте такожНа Луганщині через терористів постраждало понад 3,7 тис. об'єктів інфраструктури Українська сторона звернула особливу увагу на численні факти порушень з боку Росії норм міжнародного права в частині незаконного переміщення та утримання українських громадян, у тому числі дітей, на території РФ.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що досягнення тривалого миру на сході України є ключовим пріоритетом у діяльності керівництва України. Гройсман відзначив, що лише дотримання усіма сторонами мирних домовленостей сприятиме відновленню життєдіяльності Донбасу.