Адвокат російського кримінального авторитета образив президента (аудіо)

Правозахисник Аронець оприлюднив аудіо, в якому адвокат російського кримінального авторитета Тамаза Сомхішвілі Тарас Думич застосовує образливі вислови на адресу президента Володимира Зеленського, а також цитує наративи російської пропаганди, спрямовані проти керівництв України.

Запис на своїй сторінці у Facebook опублікував правозахисник Олександр Аронець. 

Він нагадав суть справи: російський олігарх Тамаз Сомхішвілі судиться з київською владою, намагаючись отримати відшкодування збитків за нібито реконструкцію Харківської площі, яка так і не була здійснена. Також ЗМІ повідомляли, що Сомхішвілі має російське громадянство і через підконтрольний йому тбіліський завод ремонтує російські штурмовики "Су" та "МІГ". Нещодавно Думич дав інтерв’ю проросійському виданню Vesti.ua, в якому намагався заперечити ці звинувачення.

Відео дня

Оприлюднення цих фактів, за словами Аронця, викликало панічну реакцію Думича.

"Адвокат Думич написав пост, а потім в коментарях і під моїм, і під своїм дописами активно спростовував, що він надавав таке інтерв’ю. Але, дякуючи небайдужим журналістам, я опублікував аудіо уривок з цього самого інтерв’ю. На аудіо чутно, як адвокат боїться навіть запитати свого клієнта про засудження війни, зате вимагає у Києва земельну ділянку такого ж розміру, як Харківська площа, погрожуючи звернутись до Міжнародного арбітражу, щоб стягнути кошти з України. Тобто, російський кримінальний авторитет хоче пограбувати не лише київську громаду, а ще й бюджет воюючої країни", - пише Аронець.

За його словами, після публікації аудіо Думич видалив пост, але вдалося зберегти його скрін-копію. Наразі Олександр Аронець має аудіо спілкування Думича з іншими журналістами, які підтверджують правдивість інтерв’ю адвоката Сомхішвілі Вєстям. На записі чутно, як Тарас Думич, відповідаючи на закиди у співпраці свого клієнта з росією, наводить образливі паралелі з президентом Володимиром Зеленським – мовляв, той знімався у рф у КВН та виступав на корпоративах перед кремлівською верхівкою. 

Ці аргументи Олександр Аронець вважає "сміхотворними": 

"Цікаво, це так пан Думич сам перед собою виправдовує свою моральну деградацію? Адже взявся захищати він цього російського олігарха і кримінального авторитета уже після початку війни з росією у 2014 році, а інформаційне загострення з вимогою віддати росіянину $100 млн так взагалі відбувається зараз, у час найбільш активної фази нашої війни. Для декого криваві російські гроші не пахнуть, і навіть повномасштабний наступ на Київ, бомбардування Києва російськими бойовими літаками, які ремонтуються завдяки його клієнту, теж не змінила його позиції, і він не розпрощався з таким клієнтом… Український адвокат повторює чутки, які розповсюджує російська пропаганда (про сауну), згадує старі небилиці про перших осіб воюючої країни, виправдовуючи таким чином свого одіозного російського клієнта", - підсумував Олександр Аронець.