Питання про легалізацію медичного канабісу  обіцяють подати в "іншому форматі" / фото pixabay.com

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що парламент восени повернеться до питання легалізації в Україні медичного канабісу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

"Я думаю, що будемо трішки в іншому форматі це питання подавати. Там дійсно є питання, що не всі розуміють, як ця індустрія має працювати. Ми вже записали ці питання, відпрацюємо їх і потім будемо вже восени подавати ще раз в Раду", - сказав депутат.

Відео дня

Законопроект про легалізацію медичного канабісу 

Читайте такожМінкульт називає незаконним демонтаж унікальної будівлі "Квіти України" у Києві: направили копівСьогодні, 13 липня, Верховна Рада не підтримала законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" (№5596).

Законопроектом передбачалося дозволити в Україні легальне лікування хворих медичним канабісом за рецептами лікарів.

За ухвалення в першому читанні проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" (№5596) проголосували лише 184 народних депутати України (за необхідного мінімуму 226 голосів).

Не голосували в повному складі фракції "ОПЗЖ", "Батьківщина", група "Довіра". Також не проголосував жодний позафракційний депутат. За законопроект проголосувало 152 нардепи з фракції "Слуга народу", 7 - з фракції "Європейська солідарність", 18 - з фракції "Голос", 7 - з групи "За майбутнє".

Також депутати не підтримали направлення законопроекту до Комітету на повторне перше читання. Законопроект повернуто його ініціаторам.