Балуха побили - стало відомо про стан побитого політв'язня: деталі / фото УНІАН

Депутатка від фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко поділилася інформацією стану здоров’я жорстоко побитого екс-політв’язня Кремля Володимира Балуха.

Про це вона написала у Facebook.

«Пацієнт стабільний. Якщо динаміка буде позитивною, наступного тижня спробуємо вивести з  медикаментозного сну», – переповіла Геращенко слова лікарів.

Володимир Балух у лікарні Києва вже 12 днів. Весь час медики звітували про його стабільно важкий стан.

Читайте такожУ Києві відбулась акція пам'яті Гонгадзе та інших убитих українських журналістів (фоторепортаж)

Побиття Балуха: що відомо

  • Колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха побили у Києві вночі 8 вересня. Вранці його знайшли в столичному Гідропарку зі зламаною рукою та ключицею. В Балуха діагностували важку черепно-мозкову травму, йому прооперували голову.
  • 11 вересня ЗМІ повідомили, що Балуха ввели у медикаментозну кому. Стан пацієнта – стабільно тяжкий. Правоохоронці кваліфікували подію як розбій (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України). У поліції заявили, що розслідування ведуть найдосвідченіші та висококваліфіковані слідчі.
  • Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії з 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Останній раз його бачили близько півночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.
  • Балуха звільнили з російського ув'язнення 7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами з Росією разом з іншими незаконно ув’язненими українцями.
  • Ввечері 18 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція затримала підозрюваного в нападі.