Флагшток облаштують біля Батьківщини-матері / Фото КМДА

У Києві тривають роботи зі встановлення флагштоку для найбільшого – головного прапору країни. Споруду зводять на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України в Другій світовій війні", біля "Батьківщини-матері".

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації. Крім того, міський голова столиці Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook опублікував відео у форматі 360 градусів.

Читайте такожВ небо над Донецьком запустили великий прапор України: окупанти гатили по ньому 20 хвилин (фото, відео)

Відео дня

"Друзі! Сьогодні 30 років з дати підняття Державного прапора України біля приміщення столичної мерії. Саме в Києві, на Хрещатику, 36 замайорів тоді перший український прапор. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб у Києві з'явився і найвищий головний прапор країни", – написав Кличко.

Висота флагштоку буде майже 90 метрів, а полотнище прапора – розміром 16 на 24 метри.

"Підняти головний прапор ми плануємо 23 серпня, у День Державного прапора України. Тут, у символічному місці – на Печерських пагорбах. Прапор буде видно з багатьох точок столиці", - додав Віталій Кличко.

Проект зі встановлення флагштоку – благодійний, на нього не витрачали бюджетних коштів.

"Кошти зібрав благодійний фонд "Майбутній Київ". Я дуже вдячний тим людям, яким не байдуже, як розвивається Київ. Вдячний за багато проектів, що втілені в нашому місті за гроші меценатів. І одним із таких проектів стане головний прапор України", – підкреслив мер.

Як повідомляв раніше УНІАН, на меч Батьківщини-мати "повісили" гігантський прапор ЛГБТ.