Б

У рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершилося зведення першого дитячого садочка у селі Старі Кодаки, що на Дніпропетровщині. Дошкільний заклад, який звели "з нуля" на місці пустиря, зможе прийняти до 80 дітей, повідомила пресслужба Дніпропетровської ОДА.

"Впроваджуємо сучасні стандарти в навчальних закладах регіону. Модернізуємо існуючі та зводимо "з нуля" нові. Робимо яскравими, комфортними та безпечними. Цьогоріч до новозбудованого дитсадка пішли малюки в Покрові, а тепер гостинно відчинив двері і дошкільний заклад "Перлинка" у Старих Кодаках", - заявила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

І фасад, і приміщення закладу вирізняються яскравим дизайном. Садочок оснастили новими меблями, іграшками, навчальними матеріалами та необхідним устаткуванням – від посудомийних машин до телевізорів.

Відео дня
 

Всередині облаштовано велику універсальну залу для фізичного розвитку та творчості малюків. Там зроблено акустичну стелю – для звукоізоляції та попередження відлуння. У залі проходитимуть свята і заняття спортом. Працюватимуть і гуртки: англійської мови та хореографії.

А

Будівлю оснащено потужною вентиляцією. Система кондиціювання взимку підігріватиме повітря, а влітку – охолоджуватиме. Будівлю садочку зробили доступною та безпечною. Так, на входах облаштували пандуси. На другий поверх можна піднятися ліфтом. Напроти нього – протипожежний балкон. На усіх евакуаційних виходах поставили безпечні вогнестійкі двері.

Було облаштовано і територію навколо дитячого садка. Там було висаджено дерева, викладено доріжки й установлено лави. Для активних ігор на свіжому повітрі зроблено яскраві зручні майданчики із критими альтанками, каруселями та гойдалками.

Біля Дніпра завершилося “Велике будівництво” яскравого садочка на місці колишнього пустиря / фото Дніпропетровська ОДА

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця цього року "Велике будівництво" Президента Володимира Зеленського відновить та зведе 5 шкіл та 4 дитячих садка у населених пунктах Дніпропетровської області.