Боротьба із піратством: в Києві відбувся круглий стіл з представниками грального бізнесу щодо змін в Законі про рекламу

З жовтня 2023 року набувають чинності зміни в Законі про рекламу, які стосуватимуться операторів азартних ігор. Саме тому у понеділок, 7 серпня, у форматі круглого столу учасники грального бізнесу спільно з представниками держави та правовласниками обговорили, які зміни в галузі відбудуться найближчим часом.

Захід пройшов за ініціативи  "Чисте небо", а також за підтримки Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Також до обговорення в межах круглого столу доєдналася громадська спілка, яка об’єднує гравців Digital-реклами – IAB Ukraine, та адвокати Smartsolutions. Мета ініційованого обговорення – консолідація ринку та належна підготовка до практичної реалізації законодавчих змін, контроль за дотриманням яких покладений на КРАІЛ.

"Круглий стіл – це можливість розпочати діалог з гральним бізнесом, можливість донести нові зміни, які передбачаються в законодавстві з жовтня місяця з точки зору рекламування будь-яких брендів на піратських сайтах. Ми багато говорили про стандарти реклами, можливість допомогти одне одному та знайти спільні точки дотику, щоб гральний бізнес став більш прозорий і вийшов з тіні нелегальних сайтів, на яких він все ще рекламується"– прокоментував В’ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи "Чисте небо", заступник генерального директора з правових питань 1+1 media. 

Відео дня

До того ж у межах круглого столу був обговорений механізм штрафів за просування азартних ігор на піратських сайтах. 

"За порушення правил такого розміщення передбачена відповідальність у вигляді штрафу в 300 мінімальних заробітних плат. Це біля 2 000 000 грн за кожне таке порушення"– додав В’ячеслав Мієнко. 

Надалі учасники круглого столу планують проводити систематичні зустрічі, щоб спільними зусиллями розв'язувати актуальні питання та боротися з нелегальними ресурсами.

Більше дізнатися про боротьбу з піратством та зміни в законі про рекламу для гравців ринку азартних ігор можна у матеріалі ТСН за цим посиланням. Також запис трансляції круглого столу доступний за цим лінком

Довідка 

Ініціатива "Чисте небо" створена влітку 2013 року з метою розвитку в уанеті легального аудіовізуального продукту та боротьби з ресурсами, що поширюють контент із порушенням права інтелектуальної власності.