Декілька сотень студентів пікетують Офіс президента з вимогою звільнити Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, студенти принесли із собою дуже багато саморобних плакатів, на яких написана їхня вимога

Зокрема, серед написів: "Тобі личить твоя відставка", "А давайте я просто тихонечко в лес уйду и все", "Ти міг вкрасти серце та вкрав дисертацію", "Шкарлет, відійди, ти затуляєш вищу освіту".

Також студенти скандують: "Шкарлет, пора додому!".

Крім того, вони заявили, що поліція не пропустила автомобіль з гучномовцями, який наразі стоїть за натовпом студентів за приблизно 50 метрів від воріт Офісу президента з боку вулиці Інститутської.

Як повідомляється на сторінці акції "Якщо любиш - піди! #ШкарлетГеть" у Facebook, "Шкарлет неодноразово доводив свою невідповідність посаді: у його наукових роботах було виявлено плагіат, він перевищує свої повноваження та не бажає визнавати результати виборів президента НаУКМА; у його підпорядкуванні знаходяться люди, які пов’язані з режимом Януковича та безпосередньо з Табачником, назначив ректором НАУ М.Луцького, який підпадає під люстрацію за співпрацю з режимом Януковича і не має права очолювати заклад вищої освіти".

Зазначається, що до акції долучаються студенти НаУКМА, КПІ, НАУ та інші небайдужі студентські спільноти України.

Студенти закликали президента Володимира Зеленського ініціювати відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки України.

Як передає кореспондент УНІАН, промовці на акції заявили, що центр прийняття політичних рішень в країні - це Офіс президента, і саме тому вони закликають главу держави вирішити питання звільнення Шкарлета.

Учасники студентського мітингу наголошують, що їхня акція - не політична і проводиться з єдиною метою – добитися відставки Сергія Шкарлета з посади глави МОН.

Також студенти встановили невеличку інсталяцію у вигляді льодяного серця, що в День закоханих, який відзначається сьогодні, символізує, що Шкарлет має зі студентами "токсичні стосунки", які час уже розірвати через його відставку.

Крім того, студенти вимагають надати більше автономії вишам від Міністерства освіти і науки.

Вас також можуть зацікавити новини: