Спроби підняти «Делфі» за допомогою буксирів завершилися невдачею / фото УНІАН

Капітана затонулого танкера Delfi поблизу одеського пляжу "Дельфін" засудили до одного року обмеження свободи.

Вирок 6 серпня виніс Приморський районний суд Одеси. Про це повідомляє "Думська".

У той же час, суд цим же рішенням звільнив капітана від відбування покарання, призначивши випробувальний термін в один рік.

Відео дня

Читайте такожАварійний танкер «Делфі» можуть порізати на місці - Голова Одеської ОДА

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року в Чорному морі біля одеського пляжу «Дельфін» зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. В результаті аварії було забруднено узбережжя, витоки нафтопродуктів почастішали з настанням літа.

Судновласник обіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» до 31 березня. Зокрема, танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати його цілком. Пізніше Адміністрація морпортів дозволила судновласнику прибрати танкер до 20 липня. Однак судно так і не евакуювали в обіцяний термін.

Спроби компанії-підрядника 18 і 25 липня підняти «Делфі» за допомогою буксирів завершилися невдачею - троси не витримали навантаження.

23 липня АМПУ оголосила тендер на роботи з евакуації танкера, кінцевий термін подачі пропозицій - 28 серпня, вартість - майже 24 млн 682 тис. грн.

26 липня на екстреному засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС Одеської ОДА ухвалено рішення про визнання ситуації з «Делфі» надзвичайною. Судновласнику відмовили в продовженні робіт.

Чиновники кілька разів заявляли, що не виключають розрізання судна на частини на місці аварії.