Виплати при демобілізації військових / фото t. me_V_Zelenskiy_official 4

Демобілізація військових в Україні у 2023 році проводиться за віком, сімейними обставинами, станом здоров'я та за деякими іншими поважними обставинами. Втім, умови демобілізації можуть змінитися.

Закон України визначає, на які виплати при демобілізації можуть розраховувати військові ЗСУ.

Виплати при демобілізації-скільки платять в Україні

Після закінчення служби колишні військовослужбовці можуть розраховувати на наступні виплати і компенсації:

Відео дня
  • Одноразова грошова допомога. У разі демобілізації за станом здоров'я військові можуть отримати одноразову допомогу в розмірі половини місячної зарплати за кожен рік служби.
  • Компенсація за неотримане майно. Військовий може отримати довідку від речової служби про вартість речового майна. Потім потрібно написати рапорт командиру, і за його указом сума буде відшкодована.
  • Компенсація коштів для оздоровлення. Якщо за час служби військовий не отримав кошти для оздоровлення, їх можуть компенсувати після демобілізації за наказом командира. Розмір компенсації залежить від посадового окладу, виплат за звання і надбавки за вислугу років.
  • Компенсація невикористаних днів відпустки. Якщо військовий не використав всю відпустку, він має отримати виплати за кожен невикористаний день. Такі виплати гарантовані кожному військовослужбовцю незалежно від причини демобілізації.
  • Виаплати для вирішення соціально-побутових питань. Згідно закону, демобілізовані можуть отримати одноразову грошову допомогу для вирішення соціально-побутових питань. При цьому сума компенсації не може бути вищою за місячне забезпечення службовця.

Раніше ми також розповідали, які пільги для військових передбачені в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: