У дитсадку не увімкнули опалення / фото УНІАН

У Кропивницькому Кіровоградської області 2-річна дівчинка отримала переохолодження у дитячому садку № 27 через відсутність опалення. Мати дитини Оксана Демінтиєнко забрала її з посинілими губами та судомами.

Про це повідомляє "Суспільне".

"О 9:30 подзвонила вихователька, сказала, що дитину трясе, посиніли губи, нічого не їла. Руки-ноги холодні. Ми зразу поїхали до лікаря – сказала – переохолодження, в садочок, зрозуміло, не ходити, випасали ліки, – розповіла жінка. – Їй вкололи анальгін з димедролом в лікарні, і ми поїхали додому, з умовою, якщо буде погано, то телефонувати у будь-який час. Зараз "горить". Мабуть, пройшла дія ліків".

За її словами у групі 15 градусів.

Читайте такожПрокусив та почав задихатися: іграшка мало не вбила 5-річного хлопчика (відео)"Ми одягаємось тепло, я принесла обігрівач. Вихователі сказали, будуть вмикати, якщо дозволить завідувачка, бо взагалі-то не можна через пожежну небезпеку. Сьогодні розмовляла із завідувачкою, вона сказала, що не дозволяє. Сьогодні мінус три градуси на вулиці було, це не нормально, що немає опалення: 21 сторіччя, і це вже не 15 жовтня, а вже 26".

Ситуацію прокоментувала очільник міського управління освіти Лариса Костенко: "Нас проінформували і, дійсно, в деяких приміщеннях цього садка температура була 15-16 градусів. Це при тому, що ми вмикаємо обігрівачі, але вмикати їх у всіх приміщеннях одночасно, не має можливості, тому що електромережі не розраховані на таке навантаження. Тому ми приносимо вибачення матусі, що є такий факт".

"Але також звертаємося до батьків з розумінням віднестися до такої ситуації, якщо у вашої дитини є протипокази, і вона не може знаходитися в такій низькій температурі, треба це враховувати", – додала чиновниця.

Раніше повідомлялося, що на Тернопільщині через відсутність опалення вихованці дитсадка змушені спати у светрах.

Вас також можуть зацікавити новини