Зеленський розказав про відпочинок у дитячих таборах в умовах коронавірусу  / фото ua.depositphotos.com

Правила відпочинку у дитячих таборах в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані, наголошує президент Володимир Зеленський.

Як повідомляє прес-служба офісу президента, про це він сказав під час традиційної наради щодо запобігання поширенню COVID-19.

За минуле літо у дитячих таборах було зафіксовано понад 80 спалахів різних інфекцій, тому робота таких закладів в умовах епідемії коронавірусу має підвищені ризики, йшлося на нараді.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ пропонують не відкривати цього літа дитячі оздоровчі табори

Як заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, кожного року в літніх таборах відпочивають 1-1,2 млн дітей.

«Це багато дітей, і правила їхнього відпочинку в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані. Водночас більшість таборів у нас у доволі застарілому стані. Нині маємо хорошу можливість провести їхній аудит, відремонтувати, де потрібно, підвищити критерії їхньої якості, комфорту, харчування дітей», – наголосив Зеленський.

Степанов додав, що Кабінет міністрів уже дозволив роботу баз відпочинку і розгляне пропозицію Президента щодо покращення якості роботи літніх таборів.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд уважно ставиться до інформації ВООЗ щодо погіршення ситуації з коронавірусом у глобальному масштабі і того, що найбільшою загрозою нині є самозаспокоєння.