Комплекс Рабі Нахмана в Умані / фото breslov.orgФонд імені рабі Нахмана вживе всіх необхідних заходів, щоб ідентифікувати та вплинути на правопорушників — молодих брацлавських хасидів, які намагалися знести огорожі в комплексі на могилі рабина Нахмана в Умані.Читайте такожОЄОУ засудила дії паломників, які влаштували безлад на могилі Рабі Нахмана в Умані (відео)

Про це УНІАН повідомили в Об'єднаній єврейській общині України. 

Відео дня

В ОЄОУ підкреслили, що у фонді, який офіційно представляє інтереси брацлавських хасидів в Україні, висловили жаль у зв'язку з інцидентом.

Це сталося після того, як ОЄОУ направила до Фонду звернення із засудженням того, що сталося.

Представники Фонду імені рабі Нахмана відзначили, що здійснять всі необхідні заходи аж до депортації влаштували заворушення з України. 

Крім цього, у Фонді засудили будь-які правопорушення і закликали брацлавських хасидів не порушувати правопорядок. З цього приводу також буде проведена роз'яснювальна робота серед паломників. 

Як повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко, двоє найагресивніших паломників-учасників безладу, будуть видворені з України. Таке рішення було прийнято Національною поліцією та міграційною службою.