Антон Геращенко координуватиме захист бізнесу в МВС / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ створять Офіс з питань захисту бізнесу "для ефективнішої комунікації в справі захисту підприємців".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє прес-служба МВС.

Його координатором призначили екс-заступника Авакова та нині радника глави МВС Антона Геращенка.

Відео дня

"Я ухвалив рішення про створення у структурі МВС Офісу з питань захисту бізнесу. Його координуватиме радник Антон Геращенко.", - заявив він.

За його словами, Офіс сприятиме "більш ефективній комунікації у справі захисту підприємців". Відповідати за цей напрямок буде перший заступник міністра Євгеній Єнін.

Від Нацполіції в Офіс увійдуть голова НПУ Ігор Клименко та заступник керівника Головного слідчого управління НПУ Сергій Пантелєєв. 

Міністр розповів, що коли вдасться захистити бізнес на належному рівні, тоді і вдасться привабити інвестиції. За його словами, це призведе до збільшення податків, а після цього можна "буде просити про перегляд зарплат правоохоронним органам".

Читайте такожГеращенко розповів про хід розслідування замаху на Шефіра

Як повідомляв УНІАН, 16 липня Верховна Рада призначила народного депутата від "Слуги народу", голову Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Монастирського міністром внутрішніх справ.

15 липня ВР схвалила відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Він очолював міністерство з початку 2014 року.

Геращенко обіймав посаду заступника Авакова з вересня 2019 року. До цього призначення він був радником глави МВС. 4 серпня Кабмін звільнив Геращенка, а 30 серпня він став радником голови МВС