Суд визнав недостовірною інформацію Бутусова та Гордона про російське громадянство Пальчевського / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Шевченківський районний суд Києва визнав недостовірною інформацію про російське громадянство екс-кандидата на посаду мера Києва Андрія Пальчевського, яку раніше поширили журналіст Дмитро Гордон та головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"Фотокопія відповідного рішення суду від 12 грудня, яким позов Пальчевського до Бутусова та Гордона щодо захисту честі, гідності й ділової репутації задоволено повним обсягом, є у розпорядженні агентства. Рішенням суду Бутусов і Гордон зобов'язані розмістити на своїх медіа-ресурсах - інтернет-порталі "Цензор.НЕТ" та YouTube-каналі відповідно - спростування інформації про російське громадянство Пальчевського. Також ухвалено рішення стягнути з них на користь Пальчевського 1 816 грн", - повідомило "Інтерфакс-Україна".

Рішення суду

Нагадаємо, відповідні матеріали Юрій Бутусов та Дмитро Гордон опублікували 22 та 23 жовтня 2020 року, напередодні місцевих виборів, в яких Андрій Пальчевський брав участь як кандидат на посаду міського голови і як лідер партії "Перемога Андрія Пальчевського".

Відео дня